Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete
PrinteazaO reteta de lipie crocanta cu salata de crab si vinete din: faina, untura, sare, salata verde, carne de crab, vinere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, patrunjel, lamaie, sare si piper.
- 500 g faină albă
- 3 linguri untură
- apă
- sare
pentru umplutură:
- 1 salată verde
- 200 g carne de crab (conservă sau congelată)
- 150 g felii de vinete coapte
- 10 roşii cherry
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 lămâie (zeama)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară lipiile. Spală salata în multă apă rece, zvânt-o şi taie-o fâşii subţiri. Spală roşiile şi taie-le sferturi.
Scurge carnea de crab de lichidul din conservă, pune-o într-un castron şi condimenteaz-o cu sare, piper, după gust, şi pătrunjelul tocat. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline, salata verde şi zeama de lămâie.
Taie feliile de vinete coapte în bucăţi mari. Pune piadinele să se coacă 10 minute la 180° C, până devin crocante. Potriveşte gustul salatei de sare şi piper, amestecând cu grijă toate ingredientele de la punctele 1 şi 2, apoi aşaz-o deasupra piadinelor calde şi serveşte-le imediat.
Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete
Pofta buna!