Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

Printeaza

O reteta de lipie crocanta cu salata de crab si vinete din: faina, untura, sare, salata verde, carne de crab, vinere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, patrunjel, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

  • 500 g faină albă
  • 3 linguri untură
  • apă
  • sare

pentru umplutură:

  • 1 salată verde
  • 200 g carne de crab (conservă sau congelată)
  • 150 g felii de vinete coapte
  • 10 roşii cherry
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară lipiile. Spală salata în multă apă rece, zvânt-o şi taie-o fâşii subţiri. Spală roşiile şi taie-le sferturi.

Scurge carnea de crab de lichidul din conservă, pune-o într-un castron şi condimenteaz-o cu sare, piper, după gust, şi pătrunjelul tocat. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline, salata verde şi zeama de lămâie.

Taie feliile de vinete coapte în bucăţi mari. Pune piadinele să se coacă 10 minute la 180° C, până devin crocante. Potriveşte gustul salatei de sare şi piper, amestecând cu grijă toate ingredientele de la punctele 1 şi 2, apoi aşaz-o deasupra piadinelor calde şi serveşte-le imediat.

Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.