Lipie cu legume, masline si branza de capra
PrinteazaLipie cu legume, masline si branza de capra din: ardei graşi portocalii, dovlecel, vânătă, roşii cherry, ulei de măsline, sare, piper, brânză de capră, lipii, masline verzi, frunze de viţă.
Ingrediente:
- 2 ardei graşi portocalii
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 4 ciorchini de roşii cherry
- 3 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- 200 g brânză de capră
- 12 lipii mici
- 100 g măsline verzi fără sâmburi
- cca 100 g frunze de viţă (preferabil frunze pîoaspete şi tinere)
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii graşi şi se taie fâşii. Se curăţă dovleceii şi vinetele şi setaie felii. Se amestecă 3 linguri de ulei cu sare, piper şi, eventual, un căţel de usturoi pisat.
Legumele se aşază într-un suport de aluminiu şi se amestecă împreună cu marinâta şi se frig pe grătarul încins 7 minute.
Se taie.felii brânza. Fiecarefelîe seînfăşoară bineîn câte o frunză de viţă şi se aşază pe grătarul nu prea încins. Se lasă până ce frunzele se; usucă puţin şi brânza incepe să se topească
Se încălzesc tipiile pe grătar şi se aşază în patru boluri; se umplu cu legumele fripte. Deasupra se aşază măslinele şi brânza de capră friptă; se ornează cu cimbru.
Lipie cu legume, masline si branza de capra
Pofta buna!