Lipie cu legume picante
PrinteazaLipie cu legume picante din: cartofi, rosii, mazare, ardei iute, pasta de curry, frunze de spanac, coriandru, lipii, iaurt, sare si piper.
- 300 g cartofi dulci decojiti si taiati cuburi
- 400 g rosii decojite
- 400 g boabe de mazare scurse
- 3 g ardei iute tocat marunt
- 20 g pasta de curry
- 100 g frunze de spanac
- 20 g coriandru tocat
- 4 lipii
- 40 g iaurt degresat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în apă cu sare 10-12 minute până se înmoaie.
Intre timp, pune roşiile, mazărea, ardeiul iute tocat şi pasta de curry într-o altă tigaie şi ţine-o la foc mic cam 5 minute, amestecând neîncetat.
Incinge grătarul. Scurge cartofii şi adaugă-le amestecul de roşii. Aruncă spanacul înăuntru şi lasă-l un minut la călit. Adaugă coriandrul, sare, piper, gustă.
Stropeşte lipiile cu puţină apă şi lasă pe grătar 20-30 de secunde, pe fiecare parte. întinde compoziţia cu o lingură pe interiorul lipiilor, pune iaurt deasupra, rulează-le şi serveşte.
Pofta buna!