Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc
PrinteazaO reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din: faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt si sare.
- 500 g faină albă
- 3 linguri untură
- apă
- sare
pentru umplutură:
- 3 roşii
- 100 g şuncă (prosciutto)
- 300 g mozzarella
- 1 legătură busuioc
- 1 vârf de linguriţă oregano
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură unt
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul de piadină. Spală roşiile şi taie-le rondele groase. Incinge un grătar de fontă cu striaţii şi coace roşiile câte un minut pe fiecare parte. Condimentează-le cu sare, după gust, şi cu oregano.
Taie mozzarella felii subţiri şi pune-o pe hârtie absorbantă pentru a se scurge de zer. întinde 4 piadine subţiri şi prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă unsă cu foarte puţin unt.
Umple lipiile călduţe cu straturi de felii subţiri de şuncă, mozzarella şi roşii.
Condimentează cu sare, după gust, şi stropeşte cu ulei de măsline. Pune frunze de busuioc bine spălate şi zvânta- te. Pliază jumătate de piadină peste umplutură şi serveşte imediat.
Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc
Pofta buna!