Lipie cu ulei de măsline
PrinteazaLipie cu ulei de măsline din: aluat de pizza, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare grunjoasa.
- 1 portie de aluat de pizza
- 3 catei de usturoi, taiati felii subtiri
- 4 linguri ulei de masline
- 2 crengute de rozmarin
- un praf generos de sare grunjoasa
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 7/220 °C şi pune tava în interior. Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină într-un disc de 1 cm grosime. Acoperă cu şervet şi lasă să crească 10 min. Intre timp, încălzeşte uleiul şi usturoiul într-un vas mic pe foc 5 min, până când usturoiul se rumeneşte uşor.
Când aluatul a crescut suficient, transferâ-l direct pe tava de copt încinsă. Cu ajutorul degetelor fă găuri în aluat şi pune în fiecare ulei aromatizat, păstrând deoparte feliile de usturoi. Presară rozmarin în fiecare gaură şi apoi sare.
Dă la cuptor 10-12 min, până când se rumeneşte şi se pătrunde. Stropeşte cu uleiul rămas şi presară feliile de usturoi păstrate deoparte.
Lipie cu ulei de măsline
Pofta buna!