Lipie de orez
PrinteazaLipie de orez din: ceapa, ulei de masline, usturoi, orez, supa de carne, sare, piper, cascaval, oua, busuioc, patrunjel.
- 1 ceapă
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 300 g orez cu bobul rotund
- 1 litru supă de carne
- sare
- piper măcinat
- 80 g caşcaval ras
- 3 ouă
- 1 legătură busuioc
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o toci mărunt. O căleşti într-un vas mare, într-o lingură de ulei fierbinte, până se înmoaie, apoi adaugi usturoiul pisat. Dai supa de carne în clocot. între timp, pui orezul peste ceapă şi îl prăjeşti timp de câteva minute, amestecând continuu.
Adaugi treptat supa fierbinte, amestecând mereu. Adaugi o nouă porţie de supă, doar când orezul a absorbit toată zeama precedentă. Fierbi timp de 25 de minute, condimentezi cu sare şi piper, apoi laşi la răcit. Speli verdeţurile, iar frunzele le toci mărunt, apoi le şdaugi peste orez, alături de caşcaval ras şi ouă.
Scoţi câte 2 linguri cu vârf din compoziţie şi formezi lipii, cu mâna umedă. Prăjeşti lipiile în uleiul rămas, timp de 5 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!