Lipie cu falafel şi pastă de susan
PrinteazaO reteta delicioasa de lipe cu falafel si pasta de susan din: usturoi, patrunjel, chimion, pudra de ardei iute, naut, ou, ceapa, ulei de masline, varza rosie, salata aisber, zeama de lamaie, tahini, iaurt, lipii si ardei iuti murati.
- 1 catel de usturoi
- 1 mana patrunjel
- 2 lingurite chimion macinat
- 1/4 lingurita pudra de ardei iute, plus 1 varf de cutit pentru servit
- 400 g naut de la conserva, bine scurs
- 1 ou batut
- 2 cepe medii, taiate in felii fine
- ulei de masline
- 1/4 varza rosie, taiata in bucati mici
- 1/4 salata aisberg, taiata in bucati mici
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita cu varf de pasta de susan (tahini)
- 5 linguri de iaurt natural
- lipii si ardei murati iuti pentru servit
Mod de preparare:
Se toacă grosier usturoiul şi pătrunjelul (inclusiv tulpinile). Se pun într-un robot de bucătărie, alături de chimion, un sfert de linguriţă pudră de ardei iute, năutul, două linguri din oul bătut (nu este nevoie de restul şi jumătate de ceapă.
Se mixează până ce totul este tocat fin. Se potriveşte de sare şi piper, apoi se modelează şase sau opt bucăţi de falafel.
Se încinge jumătate de lingură de ulei într-o tigaie de teflon, apoi se prăjesc bucăţile de falafel 3 minute pe fiecare parte, până prind o culoare aurie.
Pe măsură ce se prăjesc, se amestecă restul de ceapă, varza şi salata verde cu două linguri de zeamă de lămâie, sare şi piper.
Se freacă tahini şi zeama de lămâie rămasă cu iaurtul, se adaugă un pic de apă dacă este nevoie, sare şi piper, apoi se presară un vârf de cuţit de pudră de ardei iute. Se servesc bucăţile de falafel cu lipie, sosul de iaurt şi câţiva ardei iuţi muraţi.
Lipie cu falafel şi pastă de susan
Pofta buna!