Lipie indiană (Chapati)
PrinteazaO reteta delicioasa de lipie indiana din: faina de grau dur, ulei de arahide, ghee si sare.
- 500 g faina de grau dur
- ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
- 1/2 lingura de ghee
- sare
Mod de preparare:
Pune într-un castron nu prea adânc faina (păstrează 40 g), un praf de sare, uleiul, untul ghee şi câteva picături de apă călduţă. Frământă aluatul, adăugând treptat 2 pahare cu apă, până când obţii o compoziţie asemănătoare aluatului de pizza. Aluatul trebuie să fie perfect omogen, fară cocoloaşe şi elastic.
Imparte aluatul în bucăţi de mărimea unei mingi de tenis, pune-le pe o suprafaţă presărată cu faină şi acoperă-le cu un şervet de bucătărie. Lasă-le să se odihnească 10 minute, apoi tăvăleşte-le prin făină şi aplatizează-le cu mâinile. Intinde-le apoi cu sucitorul până când obţii discuri cât mai regulate, cu grosimea de circa 3 mm.
Pune pe foc o tigaie neaderentă. Când s-a încins bine, aşază în centrul ei câte o foaie de aluat, având grijă să nu formeze cute deoarece în aceste zone nu se va coace cum trebuie.
Lasă lipia pe foc până când începe să-şi schimbe culoarea şi să apară pe suprafaţa ei mici umflături. Intoarce foaia pe partea cealaltă şi las-o să se coacă. Procedează în acelaşi mod până când termini aluatul.
Lipie indiană
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lipie indiana
cat ulei? multumesc frumos
@Daniela – Daca folositi ulei de arahide puneti 2-3 linguri, daca folositi ulei de floarea-soarelui puneti 4-5 linguri.
multumesc mult, de abia astept sa le fac . felicitari pt site, il ador!