Lipie de legume
PrinteazaO reteta de lipie de legume din: faina, lapte, oua, sare, ulei de masline, ciuperci, rosii, mazare, boabe de porumb, piper, oregano, ulei de plante, mozzarella si usturoi verde.
- 100 g faina integala
- 125 ml lapte
- 4 oua
- sare
- 1 lingurita ulei de masline
- 125 g ciuperci Champignon
- 2 rosii
- 150 g mazare
- 300 g boabe de porumb (din conserva)
- piper negru macinat
- 1 lingurita oregano taiat marunt
- ulei de plante pentru prajit
- 125 g mozzarella
- 3 lingurite usturoi verde taiat inele
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se face un aluat din faină, lapte, ouă, sare şi ulei de măsline. Se taie în două ciupercile. Se curăţă roşiile de codiţă, se descojesc, se îndepărtează seminţele şi se taie cuburi. Mazărea se opăreşte aproximativ 5 minute în apă cu sare, boabele de porumb se lasă într-o strecurătoare să se scurgă. într-un castron se amestecă toate legumele, se adaugă oregano şi se condimentează cu sare şi piper.
Se pune puţin ulei într-o tigaie la încins, în acest ulei se prăjeşte o pătrime din aluat, deasupra se aşază o pătrime din legume. Li- pia se aşază pe un platou. Se prăjesc în total patru lipii şi pe fiecare se aşază legume.
Mozzarella se taie cuburi şi se presară pe lipii. Se introduce totul în cuptor şi se coace 5-10 minute. Se scot lipiile din cuptor şi deasupra se presară usturoi verde.
Lipie de legume
Pofta buna!