Lipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci
PrinteazaLipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci din: faina, oua, ulei de masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc, piper, ceapa rosie, telemea, patrunjel.
aluat lipie:
- 400 g faina
- 4 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 20 g drojdie proaspata
- 1 varf cutit de sae
topping:
- 600 g ciuperci proaspete
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 2 cepe rosii
- 100 g telemea
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Frământaţi din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare şi lăsaţi 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi de apă ciu¬percile, tăiaţi-le feliuţe subţiri. Curăţaţi şi tăiţi ceapa, după care căliţi-o în ulei.
Adăugaţi ciupercile, cimbrul, piperul şi busuiocul, jumătate din pătrunjel şi potriviţi de sare. Lăsaţi să se călească la foc potrivit până cănd se evaporă zeama lăsată de ciuperci, întindeţi din aluat două lipii de circa 25 cm şi grosimea de 6-7mm, apoi împărţiţi în mod egal compoziţia.
Coaceţi lipiile în cuptorul încins până cand se rumenesc frumos. După ce le-aţi scos presăraţi brânza mărunţită, pătrunjelul şi stropiţi cu ulei de măsline.
Lipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci
Pofta buna!
Interesanta chestia asta, e un fel de pizza daca nu ma insel