Lipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci

Printeaza

Lipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci din: faina, oua, ulei de masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc, piper, ceapa rosie, telemea, patrunjel.

Ingrediente:Lipie_proaspata_cu_telemea_ceapa_rosie_si_ciuperci

aluat lipie:

  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 varf cutit de sae

topping:

  • 600 g ciuperci proaspete
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 2 cepe rosii
  • 100 g telemea
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Frământaţi din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare şi lăsaţi 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi de apă ciu¬percile, tăiaţi-le feliuţe subţiri. Curăţaţi şi tăiţi ceapa, după care căliţi-o în ulei.

Adăugaţi ciupercile, cimbrul, piperul şi busuiocul, jumătate din pătrunjel şi potriviţi de sare. Lăsaţi să se călească la foc potrivit până cănd se evaporă zeama lăsată de ciuperci, întindeţi din aluat două lipii de circa 25 cm şi grosimea de 6-7mm, apoi împărţiţi în mod egal compoziţia.

Coaceţi lipiile în cuptorul încins până cand se rumenesc frumos. După ce le-aţi scos presăraţi brânza mărunţită, pătrunjelul şi stropiţi cu ulei de măsline.

Lipie proaspata cu telemea, ceapa rosie si ciuperci

Lipie_proaspata_cu_telemea_ceapa_rosie_si_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesanta chestia asta, e un fel de pizza daca nu ma insel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.