Lipie cu ricotta şi dovleac
PrinteazaO reteta deliciasa de lipie cu: dovleac, chimion, ulei, ardei iute, coriandru, suc de lamaie verde, lipii, ricotta.
- 1/2 dovleac, curăţat ţi tăiat în felii subţiri
- 1 linguriţă chimion
- 1 linguri de ulei
- 1 ardei iute verde, fără seminţe, tăiat fin
- 1 mână frunze de coriandru, tăiate coaja
- sucul de la o lămâie verde
- 2 lipii
- 100g ricotta
Mod de preparare:
Se amestecă dovleacul, chimionul şi 2 linguri de ulei într-un bol şi se asezonează bine. Se frige pe un grătar încins 3-5 minute, pe fiecare parte, până când se înmoaie şi începe să se înnegrească.
Se amestecă ardeiul, coriandrul, coaja şi puţină zeamă de la lămâia verde, cu uleiul rămas, pentru a prepara salsa. Se prăjesc lipiile pe grătar 30 secunde pe fiecare parte. Se îndoaie, apoi se împăturesc încă o dată, pentru a forma un buzunăraş.
Se aşază câteva felii de dovleac înăuntru şi deasupra puţină ricotta. Se adaugă salsa şi se servesc imediat.
Pofta buna!