Lipie cu ricotta şi dovleac

Printeaza

O reteta deliciasa de lipie cu: dovleac, chimion, ulei, ardei iute, coriandru, suc de lamaie verde, lipii, ricotta.

Ingrediente:Lipie_cu_ricotta_si_dovleac

  • 1/2 dovleac, curăţat ţi tăiat în felii subţiri
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 linguri de ulei
  • 1 ardei iute verde, fără seminţe, tăiat fin
  • 1 mână frunze de coriandru, tăiate coaja
  • sucul de la o lămâie verde
  • 2 lipii
  • 100g ricotta

Mod de preparare:

Se amestecă dovleacul, chimionul şi 2 linguri de ulei într-un bol şi se asezonează bine. Se frige pe un grătar încins 3-5 minute, pe fiecare parte, până când se înmoaie şi începe să se înnegrească.

Se amestecă ardeiul, coriandrul, coaja şi puţină zeamă de la lămâia verde, cu uleiul rămas, pentru a prepara salsa. Se prăjesc lipiile pe grătar 30 secunde pe fiecare parte. Se îndoaie, apoi se împăturesc încă o dată, pentru a forma un buzunăraş.

Se aşază câteva felii de dovleac înăuntru şi deasupra puţină ricotta. Se adaugă salsa şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.