Lipie cu sos de legume

Printeaza

Lipie cu sos de legume din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, morcov, telina, ceapa, rosii, piper, busuioc, patrunjel.

Ingrediente:Lipie_cu_sos_de_legume

Pentru lipii:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • 6 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru sos:

  • 1 morcov
  • 2 felii ţelină
  • 2 cepe
  • 400 g conservă de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • busuioc uscat
  • frunze de pătrunjel mărunţit

 

Mod de preparare:

Se adaugă zahărul în apa călduţă, se sfărâmă drojdia şi se lasă la crescut, după care se adaugă la făină împreună cu uleiul şi sarea şi se frământă un aluat elastic.

Se acoperă şi se lasă la dospit. între timp se curăţă legumele, 1 ceapă se mărunţeşte, morcovii şi ţelina se dau pe râzătoare, apoi se înăbuşe în ulei.

Se adaugă conserva de roşii (se pun deoparte 2-3 roşii întregi) şi puţină apă, se asezoneâză cu sare, piper, busuioc şi se fierbe 10 minute sub capac, după care se mixează cu blenderul vertical.

Aluatul dospit se împarte în patru, se întind foi rotunde. Se ung cu sosul de legume, se pun deasupra roşiile puse deoparte şi felii din ceapa rămasă.

Se presară cu pătrunjel verde şi se coace 20 de minute la 200 de grade.

Lipie cu sos de legume

Lipie_cu_sos_de_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.