Lipie cu susan
PrinteazaLipie cu susan din: faina, drojdie, apa calda, sare, rozmarin, ulei, seminte.
- 500 g faina
- 1 varf de lingurita de drojdie
- apa calda cat cuprinde
- sare
- rozmarin
- ulei, pentru uns
- 1 pumn de seminte
Mod de preparare:
Cerni făina şi o laşi la temperatura camerei. Desfaci drojdia în puţină apă caldă şi o laşi să respire.
Pui făina într-un vas, torni drojdia şi începi să frămânţi aluatul, turnând din când în când apă caldă.
Ai grijă să nu fie prea vârtos. Laşi la dospit aproximativ o oră.
Tapetezi o tavă rotundă, pui aluatul şi mai laşi puţin la crescut, îl ungi şi presari seminţele.
Dai la copt şi ţii până se rumeneşte. Decorezi după gust şi o serveşti după ce o laşi să respire puţin.
Lipie cu susan
Pofta buna!