Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval

Printeaza

Lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto.

Ingrediente:

  • 150 g faină integrală
  • 350 g făină albă
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin)
  • 1 lingură miere
  • sare

umplutură:

  • 100 g Emmentaler sau caşcaval afumat
  • 100 g şuncă (prosciutto)

 

Mod de preparare:

Amestecă pe o planşetă cele două tipuri de faină, adaugă drojdia dizolvată în puţină apă, mierea, 2 linguriţe cu sare, uleiul şi laptele călduţ. Frământă până când obţii un aluat omogen şi elastic.

Formează o bilă din aluat, crestează-1 în formă de cruce, acoperă-1 cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să se odihnească câteva ore. Imparte aluatul în două şi întinde cu sucitorul două discuri cu grosimea de 1,5 cm fiecare. îmbracă o tavă rotundă mai mare cu hârtie de copt şi aşază deasupra prima foaie de aluat.

Pune şunca şi caşcavalul tăiate cubuleţe, acoperind toată suprafaţa, aşază cealaltă foaie deasupra şi lipeşte marginile apăsând bine cu degetele, pentru a evita ca brânza să se scurgă în timpul coacerii.

Crestează cu un cuţit suprafaţa de aluat în formă de grilaj. Coace lipia 40 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval

Poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • lipie umpluta la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.