Lipie umpluta
PrinteazaO reteta de lipie umpluta din: carne de vitel, ardei gras, rosii, ceapa rosie, salata, verdeata, sare, piper, faina, ulei si sare.
- 300 g carne de vitel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 2 rosii
- 1 ceapa rosie
- salata
- verdeata
- sare
- piper
pentru aluat:
- 400 g faina
- 200 ml apa calduta
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita rasa cu sare
Mod de preparare:
Taie carnea felii subţiri şi bate-le. Unge-le cu ulei, sărează şi piperează. Aşază- le una peste alta, acoperă-le şi dă-le la rece câteva ore. Taie fâşii din carne şi per-peleşte-le într-o tigaie.
Taie legumele şi prăjeşte-le pe un grătar încins cri în tigaie. Scoate-le pe toate într-un castron şi ţine-l la cald.
Pentru lipii, cerne făina într-un vas împreună cu sarea şi toarnă apa puţin câte puţin, până se leagă şi obţii un aluat elastic, care nu se lipeşte de degete. Adaugă uleiul şi mai frământă.
Imparte aluatul în opt părţi şi întinde-le cu sucitorul. Coace-le într-o tigaie la foc iute. Pe fiecare foaie de lipie, pune amestec de carne şi legume şi împachetează.
Dacă s-a răcit prea tare, aşază lipia umplută pe grătarul încins. Serveşte-o pe frunze de salată, cu verdeaţă proaspătă şi felii de roşie.
Lipie umpluta
Pofta buna!