Lipii cu crab şi avocado

Printeaza

O reteta de lipii cu crab si avocado din: ceapa rosie, zeama de limes, zahar, carne de crab, ceapa verde, ardei iute, avocado, usturoi, lipii, salata, piper si sare.

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie mica, feliata inele subtiri
  • zeama de la 2 limes, plus felii pentru servit
  • 1 praf de zahar
  • 170 g carne de crab marinata, scursa
  • 2 fire de ceapa verde, feliata fin
  • 1 ardei iute, fara seminte si feliat fin
  • 1 avocado foarte copt, curatat de coaja si samburi, tocat
  • 1 catel mic de usturoi, zdrobit
  • 2 lipii tortilla
  • 1 mana frunze de salata
  • piper negru
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune ceapa într-un bol şi se acoperă cu jumătate din zeama de limes, peste care se presară puţin zahăr şi sare. Se lasă să se înmoaie. Se amestecă ceapa verde, carnea de crab şi jumătate din ardeiul iute tocat. Se asezonează cu piper negru şi se lasă deoparte.

Se zdrobeşte avocado împreună cu zeama de lime rămasă, usturoiul şi se asezonează bine. Se îndoaie fiecare foaie de tortilla şi se încălzeşte în toaster timp de un minut. Apoi se pun pe farfurii şi peste ele se aşază frunze de salată, pasta de avocado, carnea de crab şi ceapa roşie marinată. Se servesc cu felii de lime.

Lipii cu crab şi avocado

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.