Lipii crocante cu salsa
PrinteazaLipii crocante cu salsa din: lipii, usturoi, ulei de masline, boia dulce, coriandru, sare de mare, ceapa, ulei, chimen, curry, curcuma, zahar brun, ardei iute, rosi, frunze de coriandru.
lipii:
- 6 lipii
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 praf de boia dulce
- 1 praf coriandru macinat
- sare de mare
salsa:
- 4 linguri ceapa tocata
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 linguri ulei
- 1 praf de chimen macinat
- 1/2 lingurita curry
- 1/2 lingurita curcuma
- 3 lingurite zahar brun
- 1 ardei iute
- 300 g rosii
- 1 lingura frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se asaza lipiile pe un fund de lemn. Se ung cu un amestec de ulei de masline, mirodenii si usturoi pisat. Se taie in doua, apoi fiecare jumatate in opt. Se asaza bucatile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15-20 min. in cuptorul incins la 190 °C.
Se prepara salsa: se calesc ceapa si usturoiul tocate, se adauga zahar si putina apa si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga apoi mirodeniile si ardeiul tocat, se amesteca, se prajesc. In final se adauga rosiile si se fierb cca 15 min. la foc mijlociu, pana ce se ingroasa sosul.
Se lasa sa se raceasca si se presara coriandru.
Lipii crocante cu salsa
Pofta buna!