Lipii cu iaurt si lapte
PrinteazaLipii cu iaurt si lapte din: făină, iaurt gras, unt, lapte, zahăr, drojdie proaspătă, sare.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 150 g iaurt gras
- 50 g unt
- 175 ml lapte
- 50 g zahăr
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia, zahărul şi 2 linguri făină, în 100 ml lapte călduţ. Cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu sarea, maiaua, restul de lapte călduţ şi untul topit.
După ce ai omogenizat aluatul, încorporezi 125 g iaurt şi frămânţi bine, până la omogenizare.
Acoperi vasul cu un şervet umed sau cu o folie alimentară unsă cu puţin ulei şi laşi aluatul la dospit timp de 1 oră, într-un loc cald.
După ce aluatul şi-a dublat volumul, îl răstorni pe planşetă şi-l împărţi în 12 bucăţi pe care le laşi să crească 1/4 oră.
încingi cuptorul şi pui tava să se încălzească, pentru câteva minute, întinzi bucăţile de aluat sub formă de discuri subţiri şi le aşezi pe tava fierbinte.
Le ungi cu un strat subţire de iaurt şi le coci timp de 10 minute, la foc mediu. Serveşti lipiile de preferinţă calde.
Lipii cu iaurt si lapte
Pofta buna!