Lipii cu oua si bacon
PrinteazaLipii cu oua si bacon din: bacon, oua, lipii, sos, coriandru.
- 4 fâşii de bacon
- 2 ouă
- 2 lipii chapati sau tortilla
- sos de ardei iute sau ketchup, pentru servit
- 1 lingură de coriandru, tocat grosier
Mod de preparare:
Pune baconul într-o tigaie rece, nonaderentă, şi prăjeşte-l la foc mediu. Când grăsimea începe să se topească, întoarce-l şi mai găteşte-l încă 5-10 minute, întorcându-l ocazional, în funcţie de cât de prăjit îl vrei.
Transferă-l într-o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie şi acoperă-l cu folie de aluminiu pentru a se păstra cald. Măreşte flacăra pentru a prăji ouăle în grăsimea lăsată de bacon.
Sparge 1 ou într-o ceaşcă. Când grăsimea de bacon e fierbinte, pune oul în tigaie, cu grijă. Repetă cu cel de-al doilea ou.
Prăjeşte ouăle timp de 1 minut sau până când albuşul este gătit, însă gălbenuşul încă este moale. Transferă-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
In timp ce ouăle se prăjesc, încălzeşte lipiile 30 de secunde în cuptorul cu microunde, la treapta High. Pentru a servi, aşază pe fiecare lipie câte 2 felii de bacon, 1 ou şi puţin sos de ardei iute sau ketchup, apoi presară puţin coriandru deasupra.
Lipii cu oua si bacon
Pofta buna!