Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean
PrinteazaO reteta de lipii cu pastrav afumat, sfecla si hrean din: lipii, ulei de masline, pasta de hrean, marar, zeama si coaja de lamaie, fileuri de pastrav afumat si mix de salata.
- 4 lipii
- ulei de masline, pentru uns
- 2 linguri pasta de hrean
- 1 legatura mica de marar, 1/2 tocat, 1/2 doar frunzele, fara codite
- zeama de la 1 lamaie, plus 1 varf de cutit de coaja rasa
- 3 sfecle fierte sau coapte, nu in otet, feliate foarte fin
- 4 fileuri de pastrav afumat, rupte in bucati mari
- mix de salata, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se ung lipiile cu ulei de măsline. Se pun pe o tavă mare şi se dau la cuptor, timp de opt minute, până se rumenesc şi devin crocante.
Intre timp, se amestecă hreanul cu smântână, mărarul tocat, un strop de zeamă de lămâie şi coaja rasă.
Se asezonează şi se adaugă câteva picături de apă pentru a subţia consistenţa. Se aşază pe fiecare lipie felii de sfeclă şi bucăţi de păstrăv.
Se stropesc cu sosul de hrean, se adaugă frunzele de mărar şi se serveşte totul cu salată, după preferinţă.
Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/lipii-pastrav-afumat-sfecla-hrean html
Foarte tare reteta asta