Lipii umplute cu carne de porc în stil mexican
PrinteazaO reteta de lipii umplute cu carne de porc in stil mexican din: ardei, porumb, friptura de porc, ulei de floarea soarelui, chimion, tortillas, avocado, ardei iute, frunze de coriandru si lime.
- 2 ardei, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii (noi am folosit unul verde şi unul galben)
- 100g de porumb congelat sau din conservă
- 500g friptură de porc, curăţată de piele şi grăsime
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 2 linguriţe de chimion măcinat
- 1 pachet de tortillas
- 1 avocado, tăiat în felii subţiri
- smântână
- 1 ardei iute roşu, tăiat felii
- frunze de coriandru
- 1 lime tăiată în sferturi, pentru servit
Mod de preparare:
Se pun laolaltă uleiul şi ardeii într-o tigaie nonaderentă şi se lasă pe foc până încep să devină maro. Se adaugă porumbul, friptura şi chimionul şi se amestecă bine. Se mai lasă pe foc 2 minute până când friptura şi porumbul se încălzesc şi încep să se rumenească. Se asezonează cu sare şi piper.
Se încălzesc tortillas la microunde timp de 30 de secunde ca să se înmoaie. Pentru servit, se aşază pe masă tortillas calde, amestecul de carne, avocado şi celelalte ingrediente, urmând să se servească fiecare.
Se umplu lipiile cu amestecul de porc şi legume, se aşază avocado deasupra, apoi se adaugă – după preferinţe – smântână, ardei iute, frunze de coriandru şi lime.
Lipii umplute cu carne de porc în stil mexican
Pofta buna!