Lipii umplute cu pui si legume
PrinteazaO reteta de lipii umplute cu pui si legume din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, zahar, seminte de susan negru, piept de pui, piper, rosii, ceapa, ardei gras, salata eisberg si muraturi.
- 500 g faina de grau integrala
- sare
- 1 cub drojdie (50 g)
- 15 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri seminte de susan negru
- 500 g file de piept de pui
- piper
- 3 rosii
- 2 cepe
- 1 ardei gras galben
- 1 salata eisberg
- 150 g muraturi dulci-acrisoare tocate (sau chutney de mango)
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu 1 lingurita de sare. Se dizolva drojdie in circa 200 ml apa calda si se adauga in faina cu 13 linguri de ulei si lingurita de zahar. Se lasa sa creasca circa 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Se framanta si se imparte aluatul in 6 portii, din care se intond cu sucitorul cerculete (15 cm). Se ung cu apa, cu pensula, si se presara susan; se lasa sa creasca 15 minute. Se incinge cuptorul la 200 C si se coc lipiile circa 15 minute.
Se spala carnea, se sterge si se prajeste circa 15 minute in 2 linguri de ulei; se condimenteza. Se pregatesc legumele: rosiile si ceapa se taie felii, ardei gras si salata verde se taie fasii. Se taie in doua lipiile si se face cate un buzunarel la fiecare jumatate de lipie.
In acest buzunarel la fiecare jumatate de lipie. In acest buzunarel se asaza pui, legumele si muraturi, respectiv chutney.
Lipii umplute cu pui si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu lipie umpluta