Lisitele

Printeaza

Mulţi consideră că lişiţele, o specie de raţe mici de apă dulce, au cea mai gustoasă carne dintre toate păsările sălbatice.

Interesant este faptul că Biserica Catolică a considerat că raţele sălbatice, în special lişiţele, sunt moigre („carne slabă”), şi pot fi consumate şi în zilele de post. Pare greu de crezut că o mâncare atât de delicioasă este permisă într-o perioadă de restricţii alimentare.

Salmis este unul dintre cele mai bune preparate culinare cu carne de lişiţă, dar se poate face din orice fel de carne de vânat.

Foarte important este să prăjiţi puţin carnea în cuptor, astfel încât să rămână încă în sânge. Apoi, carnea se scoate de pe oase şi se păstrează caldă, după ce în prealabil a fost flambată în coniac.

Intre timp, carcasele păsărilor se taie în bucăţi şi se fierb într-o supă de carne de vânat concentrată, la care se adaugă ceapă şalotă, piper şi un vin roşu bun. După ce a scăzut, zeama se strecoară şi se îngroaşă cu unt.

Acesta este sosul pe care îl veţi turna peste carnea de lişiţă. Se serveşte cu câteva felii de trufe sau câteva champignons prăjite.

 

Lisitele

Lisitele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.