Peste cu smantana din: peste, sare, piper, ulei, smantana, verdeata. Ingrediente: 1 kg peste sare piper macinat 3-4 linguri cu ulei 1 cana cu smantana verdeata tocata Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi şi capete, goliţi de intestine, săraţi şi lăsaţi să se îndulcească 15 min cu sarea pe el. Ungeţi feliile de […]
Lostriţa de bucovina
PrinteazaLostriţa de bucovina din: smantana, unt, untura, malai, sare, usturoi verde, patrunjel, peste.
- 1 ceaşcă smântână
- 6 linguri unt
- 3 linguri untură
- 200 g mălai
- sare
- 3 fire usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1,5 kg peşte
Mod de preparare:
Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-l jupuiţi.
Se freacă cu sare, se tăvălesc prin mălai se încing unt şi untură într-o tigaie cu capac.
Se rumeneşte peştele, acoperit se toacă usturoiul şi pătrunjelul.
Se încălzeşte smântână, se amestecă cu usturoi.
Peştele frumos aurit se potriveşte într-un platou preîncălzit, se toarnă smântână fierbinte peste el şi se presară pătrunjel .
Se oferă imediat să n-apuce să se-nmoaie coaja cu pâine albă, de cartofi şi faină.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Tocăniţă de peşte cu smantana
O reteta delicioasa de tocanita cu: file de salau, morcov, usturoi, ceapa, unt, faina, vin alb, supa de peste, smantana, marar, vermut, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de şalău (sau biban) 2 morcovi 1 căţel de usturoi 2 cepe 1 legătură de ceapă verde 2 linguri unt 1 linguri făină 200 […]
Pofta buna!