Lostriţa de bucovina

Printeaza

Lostriţa de bucovina din: smantana, unt, untura, malai, sare, usturoi verde, patrunjel, peste.

 

Ingrediente:Lostriţa de bucovina

  • 1 ceaşcă smântână
  • 6 linguri unt
  • 3 linguri untură
  • 200 g mălai
  • sare
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1,5 kg peşte

 

Mod de preparare:

Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-l jupuiţi.

Se freacă cu sare, se tăvălesc prin mălai se încing unt şi untură într-o tigaie cu capac.

Se rumeneşte peştele, acoperit se toacă usturoiul şi pătrunjelul.

Se încălzeşte smântână, se amestecă cu usturoi.

Peştele frumos aurit se potriveşte într-un platou preîncălzit, se toarnă smântână fierbinte peste el şi se presară pătrunjel .

Se oferă imediat să n-apuce să se-nmoaie coaja cu pâine albă, de car­tofi şi faină.

 

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Peste cu smantana

Peste cu smantana din: peste, sare, piper, ulei, smantana, verdeata. Ingrediente: 1 kg peste sare piper macinat 3-4 linguri cu ulei 1 cana cu smantana verdeata tocata   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi şi capete, goliţi de intestine, săraţi şi lăsaţi să se îndulcească 15 min cu sarea pe el. Ungeţi feliile de […]

Tocăniţă de peşte cu smantana

O reteta delicioasa de tocanita cu: file de salau, morcov, usturoi, ceapa, unt, faina, vin alb, supa de peste, smantana, marar, vermut, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de şalău (sau biban) 2 morcovi 1 căţel de usturoi 2 cepe 1 legătură de ceapă verde 2 linguri unt 1 linguri făină 200 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.