Lotiuni pentru tenul cu probleme
PrinteazaLotiuni contra cuperozei
- Flori si frunze de nalba (1 lingura) + apa (100ml) – infuzie (comprese).
- Nufar alb (4 flori) + apa (1 litru).
Se fierb florile in apa timp de 10 minute, se filtreaza. Este eficienta numai in faza incipienta a cuperozei. - Rozmarin (20g) + apa (1 litru) – infuzie.
Lotiuni pentru tenul iritat
- Lapte (500g) + bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita) – se sterge fata zilnic, apoi se spala cu infuzie de musetel.
- Radacina de nalba (75g) + apa de ploaie (500ml) – se macereaza radacina 24 de ore dupa care se strecoara.
- Musetel (25g) + nalba (25g) + sunatoare (25g) + salvie (25g) + apa (1 litru).
Amestecul de plante se pune la fiert in apa timp de 10 minute. Se filtreaza, se sterge fata de 2 ori pe zi sau se aplica comprese. - Musetel (1 lingura) + flori de potbal (1 lingura) + apa (100ml) – infuzie cu care se sterge fata dimineata si seara.
- Cimbrisor flori (1 lingura) + apa (100ml) – infuzie.
- Menta (50g) + apa (1 litru) – infuzie aplicata dimineata si seara.
- Coada soricelului flori (1 lingura) + musetel (2 linguri) + apa (250ml) – infuzie dimineata si seara.
- Flori de soc (40g) + apa (250ml) – infuzie.
Lotiuni pentru tenul acneic
- Radacina de brusture (50g) + apa (500ml).
Se fierbe radacina in apa timp de 15 minute, se filtreaza. - Coaja de frasin (100g) + apa (1 litru).
Coaja se fierbe in apa 15 minute, se strecoara prin tifon si se sterge fata dimineata si seara. - Levantica (5g) + apa (100ml) – infuzie (comprese).
- Mar + lapte – pasta obtinuta prin fierberea marului in lapte se aplica pe zona cu preobleme.
Lotiuni contra petelor si pistruilor
- Suc de ghiocel sau suc de papadie – se sterge fata zilnic si se lasa cateva ore.
- Papadie – macerat – se aplica pe fata dupa care se spala.
Explicatii
Infuzia – se marunteste planta, se pun din ea 1-2 lingurite intr-un vas si se toarna peste aceasta apa circa 200-300 g. Vasul se tine acoperit timp de 20 minute dupa care continutul se strecoara prin tifon sau vata.
Decoctul – 1-2 lingurite din planta maruntita se pune peste apa in fiebere (cca. 250 g) dupa care se continua fierberea timp de 20-30 minute, apoi se filtreaza. Daca apa a scazut prea mult, completam cu apa la cantitatea dorita. Se poate prepara de asemenea si punand planta in apa rece , se fierbe 20-30 minute dupa care se strecoara imediat.
Maceratul – planta este pusa in contact cu apa (fiarta si racita).
Articol preluat de aici.