Lotiuni pentru tenul cu probleme

Printeaza

Lotiuni contra cuperozeiLotiuni pentru tenul cu probleme

  • Flori si frunze de nalba (1 lingura) + apa (100ml) – infuzie (comprese).
  • Nufar alb (4 flori) + apa (1 litru).
    Se fierb florile in apa timp de 10 minute, se filtreaza. Este eficienta numai in faza incipienta a cuperozei.
  • Rozmarin (20g) + apa (1 litru) – infuzie.

Lotiuni pentru tenul iritat

  • Lapte (500g) + bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita) – se sterge fata zilnic, apoi se spala cu infuzie de musetel.
  • Radacina de nalba (75g) + apa de ploaie (500ml) – se macereaza radacina 24 de ore dupa care se strecoara.
  • Musetel (25g) + nalba (25g) + sunatoare (25g) + salvie (25g) + apa (1 litru).
    Amestecul de plante se pune la fiert in apa timp de 10 minute. Se filtreaza, se sterge fata de 2 ori pe zi sau se aplica comprese.
  • Musetel (1 lingura) + flori de potbal (1 lingura) + apa (100ml) – infuzie cu care se sterge fata dimineata si seara.
  • Cimbrisor flori (1 lingura) + apa (100ml) – infuzie.
  • Menta (50g) + apa (1 litru) – infuzie aplicata dimineata si seara.
  • Coada soricelului flori (1 lingura) + musetel (2 linguri) + apa (250ml) – infuzie dimineata si seara.
  • Flori de soc (40g) + apa (250ml) – infuzie.

Lotiuni pentru tenul acneic

  • Radacina de brusture (50g) + apa (500ml).
    Se fierbe radacina in apa timp de 15 minute, se filtreaza.
  • Coaja de frasin (100g) + apa (1 litru).
    Coaja se fierbe in apa 15 minute, se strecoara prin tifon si se sterge fata dimineata si seara.
  • Levantica (5g) + apa (100ml) – infuzie (comprese).
  • Mar + lapte – pasta obtinuta prin fierberea marului in lapte se aplica pe zona cu preobleme.

Lotiuni contra petelor si pistruilor

  • Suc de ghiocel sau suc de papadie – se sterge fata zilnic si se lasa cateva ore.
  • Papadie – macerat – se aplica pe fata dupa care se spala.

Explicatii

Infuzia – se marunteste planta, se pun din ea 1-2 lingurite intr-un vas si se toarna peste aceasta apa circa 200-300 g. Vasul se tine acoperit timp de 20 minute dupa care continutul se strecoara prin tifon sau vata.

Decoctul – 1-2 lingurite din planta maruntita se pune peste apa in fiebere (cca. 250 g) dupa care se continua fierberea timp de 20-30 minute, apoi se filtreaza. Daca apa a scazut prea mult, completam cu apa la cantitatea dorita. Se poate prepara de asemenea si punand planta in apa rece , se fierbe 20-30 minute dupa care se strecoara imediat.

Maceratul – planta este pusa in contact cu apa (fiarta si racita).

Articol preluat de aici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.