Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureti si zeamă de lamaie
PrinteazaLufar umplut cu midii cu garnitură de bureti si zeamă de lamaie
- 1,400 kg lufar
- 250 g ciuperci
- smantana
- 100 g unt
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
- 5 g boia roşie
- 30 midii
- cozi de raci
Mod de preparare:
Lufarul se curăţă, se spală şi se scoate şira pe la burtă. în locul şirei se bagă midiile tăiate.
Se aşază într-o tavă cu sare şi unt şi se dă la cuptor circa 30 minute. Separat se face un sos din unt, făină, boia, sare şi smantană.
Cînd peştele este gata se pune pe el jumătate din sos. Se garniseşte cu ciuperci întregi sotate şi cu cozi de raci.
Restul de sos se serveşte separat la sosiera. Se serveşte şi zeamă de lămaie, separat.
Pofta buna!
Nu stiu ce e ala lufar. Nu am mai auzit