Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureti si zeamă de lamaie

Printeaza

 Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureti si zeamă de lamaie

Ingrediente:Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureti si zeamă de lamaie

  • 1,400 kg lufar
  • 250 g ciuperci
  • smantana
  • 100 g unt
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper
  • 5 g boia roşie
  • 30 midii
  • cozi de raci

 

Mod de preparare:

Lufarul se curăţă, se spală şi se scoate şira pe la burtă. în locul şirei se bagă midiile tăiate.

Se aşază într-o tavă cu sare şi unt şi se dă la cuptor circa 30 minute. Separat se face un sos din unt, făină, boia, sare şi smantană.

Cînd peştele este gata se pune pe el jumătate din sos. Se garniseşte cu ciuperci întregi sotate şi cu cozi de raci.

Restul de sos se serveşte separat la sosiera. Se serveşte şi zeamă de lămaie, separat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu stiu ce e ala lufar. Nu am mai auzit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.