Lup de mare marinat
PrinteazaLup de mare marinat din: faina, amidon, sare, zeama de lamaie, file de lup de mare, ulei.
- 125 g făină
- 60 g amidon alimentar
- sare
- 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie
- 1 gălbenuş
- 1 lămâie pentru ornat
- 500 g file de lup de mare
- făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Făina se omogenizează cu amidonul alimentar, cu sarea şi cu 250 ml de apă. Se adaugă puţină zeamă de lămâie şi gălbenuşul. Amestecul se lasă la frigider 15 minute în vas acoperit.
Intre timp se spală lămâia, se usucă şi se taie felii. Peştele se taie bucăţi potrivite pentru o îmbucătură.
Bucăţile se spală, se usucă, se presară cu nişte făină şi se dau prin aluat. Se încinge uleiul pentru prăjit, până începe se fumege.
Peştele se rumeneşte în ulei, astfel încât să devină auriu, se scoate şi se scurge pe prosoape de hârtie. Se serveşte fierbinte, ornat cu lămâia.
Lup de mare marinat
Pofta buna!