Lup de mare marinat

Printeaza

Lup de mare marinat din: faina, amidon, sare, zeama de lamaie, file de lup de mare, ulei.

Ingrediente:Lup_de_mare_marinat

  • 125 g făină
  • 60 g amidon alimentar
  • sare
  • 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 1 lămâie pentru ornat
  • 500 g file de lup de mare
  • făină
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Făina se omogenizează cu amidonul alimentar, cu sarea şi cu 250 ml de apă. Se adaugă puţină zeamă de lămâie şi gălbenuşul. Amestecul se lasă la frigider 15 minute în vas acoperit.

Intre timp se spală lămâia, se usucă şi se taie felii. Peştele se taie bucăţi potrivite pentru o îmbucătură.

Bucăţile se spală, se usucă, se presară cu nişte făină şi se dau prin aluat. Se încinge uleiul pentru prăjit, până începe se fumege.

Peştele se rumeneşte în ulei, astfel încât să devină auriu, se scoate şi se scurge pe prosoape de hârtie. Se serveşte fierbinte, ornat cu lămâia.

Lup de mare marinat

Lup_de_mare_marinat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.