Lup de mare la cuptor cu sos picant de ardei, fenicul si coriandru

Printeaza

Lup de mare la cuptor cu sos picant de ardei, fenicul si coriandru din: lupi de mare, ardei capia, ceapa, pasta de rosii, boia dulce, zahar, oregano, oţet balsamic, seminţe de fenicul, marar, usturoi, sare de mare şi piper proaspăt.

Lup_de_mare_la_cuptor_cu_sos_picant_de_ardei_fenicul_si_coriandru

Ingrediente:

  • 2 lupi de mare curăţaţi
  • 1 ceaşcă cu ardei capia măranţit
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de pastă de rosii
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de oregano
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • seminţe de fenicul
  • mărar proaspăt
  • usturoi
  • sare de mare şi piper proaspăt râşnit

 

Mod de preparare:

Crestează peştii de două ori pe fiecare parte şi condimentează-i cu sare marină şi piper proaspăt râşnit. în crestături pune seminţe de fenicul, mărar proaspăt şi jumătăţi de căţei de usturoi.

In cuptorul bine încins, frige peştii pe hârtie pergament timp de 20 de minute, apoi fierbe-i 2 minute intr-un sos făcut din ardei capia, pastă de roşii, boia dulce, ceapă, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 1 linguriţă de zahăr, sare, piper, oregano, 1 praf de chili, 2 linguri de oţet balsamic.

Fierbe-i încă 20 de minute pe plită, la foc mare. Serveşte-i cu piure de cartofi sau mămăligă.

Lup de mare la cuptor cu sos picant de ardei, fenicul si coriandru

Lup_de_mare_la_cuptor_cu_sos_picant_de_ardei_fenicul_si_coriandru

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Lup_de_mare_marinat

Lup de mare marinat

Lup de mare marinat din: faina, amidon, sare, zeama de lamaie, file de lup de mare, ulei. Ingrediente: 125 g făină 60 g amidon alimentar sare 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie 1 gălbenuş 1 lămâie pentru ornat 500 g file de lup de mare făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Făina se […]

 

Lup de mare cu sos de portocale

Lup de mare cu sos de portocale

Lup de mare cu sos de portocale din: lupi de mare, ulei, sare, piper, portocala, lamai, marar, hasmatuchi, portocale, vin. Ingrediente: 2 lupi de mare curăţaţi 3 linguri de ulei de măsline sare piper 1/2 portocală netratată 2 lămâi netratate 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc) 3 linguri de suc de […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.