Lup de mare cu legume si soia
PrinteazaLup de mare cu legume si soia din: lup de mare, morcovi, dovlecei, ardei capia, fasole verde, soia, ardei iute, telina, ulei, vin alb, usturoi, sare, piper, migdale, smantana.
- doi lupi de mare
- 4 morcovi
- doi dovlecei
- 3 ardei capia
- 300 g fasole verde
- 100 g soia boabe
- o lingurita cu boia dulce
- un ardei iute
- o tija de telina
- 100 ml ulei
- 250 ml vin alb
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- migdale
- smantana
Mod de preparare:
Boabele de soia se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb în apă cu sare până se înmoaie, apoi se pun într-un bol.
Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se unge cu ulei, se condimentează şi se pune pune pe un platou.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite.
Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi în bucăţi potrivit de mari.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie bucăţi.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovii şi se călesc cinci minute, se adaugă ardeii şi fasolea verde fiartă tăiată bucăţi.
Se călesc cinci minute, se adaugă boabele de soia, boiaua dulce, ardeiul iute tocat şi ţelina tocată.
Se condimentează, se amestecă şi se mai ţin 5 minute pe foc.
Se pun într-o tavă, se aşază deasupra peştii, usturoiul tocat, se toarnă vimul, o cană cu apă şi se introduc în cuptorul încins pentru circa 30 de minute.
Se port servi presărate cu migdale tocate sau cu smântână.
Lup de mare cu legume si soia
Pofta buna!