Lup de mare cu legume si soia

Printeaza

Lup de mare cu legume si soia din: lup de mare, morcovi, dovlecei, ardei capia, fasole verde, soia, ardei iute, telina, ulei, vin alb, usturoi, sare, piper, migdale, smantana.

Ingrediente:Lup_de_mare_cu_legume_si_soia

  • doi lupi de mare
  • 4 morcovi
  • doi dovlecei
  • 3 ardei capia
  • 300 g fasole verde
  • 100 g soia boabe
  • o lingurita cu boia dulce
  • un ardei iute
  • o tija de telina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • migdale
  • smantana

 

Mod de preparare:

Boabele de soia se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb în apă cu sare până se înmoaie, apoi se pun într-un bol.

Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se unge cu ulei, se condimentează şi se pune pune pe un platou.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite.

Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi în bucăţi potrivit de mari.

Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie bucăţi.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovii şi se călesc cinci minute, se adaugă ardeii şi fasolea verde fiartă tăiată bucăţi.

Se călesc cinci minute, se adaugă boabele de soia, boiaua dulce, ardeiul iute tocat şi ţelina tocată.

Se condimentează, se amestecă şi se mai ţin 5 minute pe foc.

Se pun într-o tavă, se aşază deasupra peştii, usturoiul tocat, se toarnă vimul, o cană cu apă şi se introduc în cuptorul încins pentru circa 30 de minute.

Se port servi presărate cu migdale tocate sau cu smântână.

Lup de mare cu legume si soia

Lup_de_mare_cu_legume_si_soia

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.