Lup de mare cu legume

Printeaza

Lup de mare cu legume din: vinete, dovleac, unt, smantana, lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • un kilogram lup de mare
  • două vinete
  • o jumătate de dovleac pentru plăcintă
  • 30 g unt
  • 60 ml smântână
  • o lămâie
  • o ceapă
  • o lingură cu muştar
  • două linguriţe cu cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie ron­dele potrivit de groase, se pre­sară cu sare şi se aşază la scurs pe un tocător de plastic.

Se şterg cu un şervet absorbant, se ung cu ulei, se condimentează, se presară cu cim­bru şi se prăjesc într-o tigaie fără ulei.

Se scot pe un platou şi se păstrează la cald.

Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în untul încins.

Când s-a înmuiat se adaugă sucul de lămâie şi muştarul, se fierb două minute, se lasă focul la minim şi se adaugă smântână.

Se condi­mentează, se presară puţin cimbru şi se mai fierbe cinci minute.

Peştele se cursţă, se spală, se unge cu ulei, se condi­mentează, se aşază într-o tavă cu puţină apă şi se coace la foc mediu până ce carnea devine albă.

Dovleacul se spală, se taie felii potrivit de groase, se fierbe în apă cu sare şi se scurge.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. De unde dracu se cumpara lup de mare?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.