Mac and Cheese cremos – Rețeta clasica americana

Printeaza

Mac and Cheese cremos – Rețeta clasica americana din: macaroane, lapte, branza cheddar, unt, faina, sare, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 200g macaroane (sau paste cu coadă de soricel)
  • 2 căni de lapte
  • 2 căni de brânză cheddar rasă
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • Sare și piper, după gust
  • Pesmet (opțional, pentru acoperirea de deasupra)

 

Mod de preparare:

Fierbe macaroanele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și lasă-le deoparte.

Într-o cratiță, topește untul la foc mediu. Adaugă făina și amestecă bine pentru a forma un roux (un amestec gros).

Adaugă laptele treptat în roux, amestecând în continuu, pentru a preveni formarea cocoloașelor. Continuă să fierbi amestecul până când se îngroașă.

Adaugă 1 ½ căni de brânză cheddar rasă în sosul alb, amestecând până când brânza se topește și sosul devine cremos. Condimentează cu sare și piper după gust.

Combina macaroanele fierte și sosul de brânză într-o tavă de copt unsă sau în vase individuale. Deasupra, poți adăuga pesmet (opțional) pentru un strat crocant.

Presară restul de brânză cheddar deasupra.

Coace la 180°C pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când se rumenește frumos.

Servește cald și delicios!

Mac and Cheese cremos – Rețeta clasica americana

Informații nutriționale:

  • Calorii: Aproximativ 400 de calorii per porție (1/4 din rețetă)
  • Carbohidrați: Aproximativ 40g
  • Proteine: Aproximativ 15g
  • Grăsimi: Aproximativ 20g

 

Mac & Cheese, cunoscut și sub numele de “Macaroni and Cheese,” este un fel de mâncare extrem de popular în Statele Unite și în alte părți ale lumii.

Rețeta clasică de Mac & Cheese constă în macaroane sau paste fierte, amestecate cu un sos cremos de brânză cheddar și coapte pentru a obține un strat crocant delicios deasupra.

Poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură, și poate fi personalizat cu diferite tipuri de brânză sau ingrediente adiționale, cum ar fi bacon sau legume.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Macaroane cu brânză – Mac & Cheese

Macaroane cu brânză – Mac & Cheese din: macaroane, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 450g macaroane 4 linguri de unt 4 linguri de făină 2 căni de lapte 2 căni de brânză cheddar rasă Sare și piper după gust   Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 190°C și ungeți o tavă de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.