Macare de castraveti cu carne de rata
PrinteazaMacare de castraveti cu carne de rata din: rata, castarveti in saramura, suc de rosii, ceapa, ulei, piper, sare, patrunjel.
- 1 rata tanara
- 8 castraveti mari in saramura
- 1 pahar suc de rosii
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri ulei
- piper macinat
- sare
- 1 legatura patrunjel sau marar
Mod de preparare:
Cureţi raţa şi o por- ţionezi. Speli bine carnea şi o pui la fiert la foc mijlociu, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii. Tai castraveţii în rondele groase, iar ceapa o toci mărunt.
Incingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa până când devine transparentă, apoi adaugi bucăţile de carne şi castraveţii.
Torni sucul de roşii diluat cu zeamă în care a fiert carnea. Lichidul trebuie să acopere ingredientele.
Presari piper după gust şi jumătate din verdeaţa tocată şi introduci vasul în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru cel puţin 30 de minute.
Nu adaugi sare în această etapă, deoarece castraveţii sunt deja săraţi şi, pe măsură ce sosul scade, mâncarea ar putea deveni foarte sărată.
Când carnea s-a frăgazit, iar sosul a scăzut, sărezi mâncarea şi presari verdeaţa rămasă.
Macare de castraveti cu carne de rata
Pofta buna!