Macaroane cu broccoli, cascaval si verdeata
PrinteazaMacaroane cu broccoli, cascaval si verdeata din: broccoli, macaroane, sare, piper, ulei de masline, unt, cascaval, verdeata, rosii.
- 300 g broccoli
- 500 g macaroane
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri unt topit
- 10 g cascaval ras
- 1 legatura verdeata asortata (tarhon, patrunjel, oregano)
- 2 rosii taiate felii
Mod de preparare:
Se despart bucheţelele de broccoli şi se spală în apă caldă; apoi se pun în apă clocotită; se lasă să se opărească cca 4 min.
Se strecoară şi se trec prin jet de apă rece. Apoi se lasă să se scurgă. Se taie felii bucheţelele de broccoli.
Se pune la fiert o cantitate mare de apă; se aşază macaroanele, se sărează şi se fierb al dente.
Se scurg macaroanele şi se trec prin jet de apă rece; se adaugă puţin ulei.
Se unge o cratiţă cu 2 linguri de unt topit. Se aşază pe fund un strat de macaroane, apoi se aşază o parte din cantitatea de broccoli; se presară caşcaval.
Se acoperă cu un nou strat de macaroane, broccoli şi caşcaval; se procedează în continuare aşa până ce se epuizează toate ingredientele.
Deasupra trebuie să fie un strat de caşcaval şi se presară cuburi din restul de unt.
Se încinge cuptorul la 175 °C; se coc pastele cca 20 min.
Se servesc calde, presărate cu verdeaţă şi felii de roşii.
Macaroane cu broccoli, cascaval si verdeata
Pofta buna!