Macaroane cu carne tocată la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de macaroane cu: carne de vita, rosii, ceapa, parmezan, faina, lapte, unt, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, oregano.
- un pachet macaroane
- un kilogram carne de vită
- două conserve de roşii
- 2 cepe
- 150 g parmezan
- 9 linguri cu făină
- un litru lapte dulce
- 100 g unt, ulei de măsline
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi şi se toacă mărunt, se pune într-o cratiţă şi se căleşte până devine aurie. Se adaugă carnea de vită tocată şi se călesc cinci minute la foc iute. Se presară sare şi piper, se adaugă roşiile tocate mărunt împreună cu sucul din conservă, o cană cu apă şi vinul alb.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu până ce carnea s-a fiert, se ia de pe foc şi se adaugă puţin parmezan ras, apoi se lasă să se răcească. Se fierb macaroanele în multă apă ca să nu se lipească între ele, se scurg de apă şi se călesc în jumătate din unt.
Se adaugă jumătate din parmezanul rămas şi se amestecă. într-o tavă se pune restul de unt tăiat cubuleţe, se aşază macaroanele într-o singură direcţie, se pune compoziţia de carne peste ele şi deasupra se toarnă sosul bechamel. Se presară cu parmezanul rămas şi se introduce în cuptor pentru 45-60 de minute, cât să se aurească pe deasupra.
Macaroane cu carne tocată la cuptor
Pofta buna!