Macaroane, carne tocata si rosii
PrinteazaMacaroane, carne tocata si rosii din: macaroane, sare, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, piper, bulion, maghiran, scortisoara, pesmet, ou.
- 250 g macaroane lungi
- sare
- o cutie rosii decojite (800 g)
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 500 g carne tocata (de vita sau de miel)
- piper
- 2 linguri bulion
- o lingurita maghiran uscat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 6 linguri pesmet
- 1 ou
Ingrediente sos: 40 g unt, 40 g faina, 1/2 l lapte, 3 oua, sare, nucsoara.
Mod de preparare:
Pregatirea ingredientelor. Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Rosiile scurse bine se taie bucati ceva mai mari.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Prajitul carnii. Se incinge uleiul si se calesc in el ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase (sa nu fie maronii).
Se adauga carnea tocata si se prajeste amestecand intruna. Se sareaza si se pipereaza bine.Se prepara sosul cu carne tocata.
In carnea tocata prajita se incorporeaza rosiile taiate, bulionul si restul de mirodenii. Se ia sosul de pe foc, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga 3 linguri pesmet si oul batut si se condimenteaza puternic.
Se prepara sosul bechamel. Se incinge untul, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca usor, amestecand intruna.
Se stinge cu lapte si se da intr-un clocot. Se ia sosul de pe foc, se incorporeaza ouale, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si nucsoara pisata.
Se unge o forma de budinca (circa 20 x 30 cm), se presara cu pesmetul ramas si se aseaza pe rand jumatate din macaroane si deasupra carnea tocata.
Se toarna jumatate din sosul bechamel si se presara jumatate din parmezanul ras.
Urmeaza: restul de macaroane, restul de sos bechamel si restul de parmezan ras.
Se da la cuptor si se coace circa 30 de minute, pana ce se rumeneste usor la suprafata.
Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie bucati dreptunghiulare.
Pofta buna!