Macaroane cu carne tocata

Printeaza

Macaroane cu carne tocata din: ulei, ceapa, carne, rosii, oregano, macaroane, ou, iaurt, branza, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 ceapă, curăţată şi tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 400 g carne tocată de miel
  • 400 g roşii decojite din conservă, tăiate mărunt
  • 1 lingură cu oregano uscat
  • 1 lingură cu pastă de tomate
  • 200 g macaroane
  • 1 ou mare
  • 150 ml iaurt grecesc
  • sare şi piper negru măcinat
  • 60 g brânză Ceddar, rasă
  • 60 g brânză feta, fărâmiţată

 

Mod de preparare Macaroane cu carne tocata:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare; pune ceapa şi căleşte-o câteva minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi carnea tocată şi prăjeşte-o până devine maronie.

Adaugă roşiile, oregano şi pasta de tomate şi fierbe 10 minute, sau până când carnea s-a înmuiat.

Incălzeşte cuptorul la 180°C.

Pune apă sărată la fiert într-o oală şi fierbe macaroanele timp de 10 minute, al dente. Bate oul într-un bol şi amestecă-l cu iaurtul. Asezonează bine.

Pune carnea tocată în vasele termorezistente. Scurge macaroanele şi pune-le deasupra. Toarnă iaurtul şi presară ceddar şi feta.

Coace timp de 25 de minute, până devine aurie deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.