Macaroane cu carne tocata
PrinteazaMacaroane cu carne tocata din: ulei, ceapa, carne, rosii, oregano, macaroane, ou, iaurt, branza, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 ceapă, curăţată şi tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 400 g carne tocată de miel
- 400 g roşii decojite din conservă, tăiate mărunt
- 1 lingură cu oregano uscat
- 1 lingură cu pastă de tomate
- 200 g macaroane
- 1 ou mare
- 150 ml iaurt grecesc
- sare şi piper negru măcinat
- 60 g brânză Ceddar, rasă
- 60 g brânză feta, fărâmiţată
Mod de preparare Macaroane cu carne tocata:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare; pune ceapa şi căleşte-o câteva minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi carnea tocată şi prăjeşte-o până devine maronie.
Adaugă roşiile, oregano şi pasta de tomate şi fierbe 10 minute, sau până când carnea s-a înmuiat.
Incălzeşte cuptorul la 180°C.
Pune apă sărată la fiert într-o oală şi fierbe macaroanele timp de 10 minute, al dente. Bate oul într-un bol şi amestecă-l cu iaurtul. Asezonează bine.
Pune carnea tocată în vasele termorezistente. Scurge macaroanele şi pune-le deasupra. Toarnă iaurtul şi presară ceddar şi feta.
Coace timp de 25 de minute, până devine aurie deasupra.
Pofta buna!