Macaroane cu branza cheddar si mozzarella
PrinteazaMacaroane cu branza cheddar si mozzarella din: macaroane, unt, lapte, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, boabe de mustar, cheddar, parmezan, mozzarella, sare, piper.
- 4 căni macaroane
- 5 linguri de unt
- 4 cesti lapte
- 1/2 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 frunza de dafin
- 3 crengute cimbru proaspat
- 1 lingurita boabe de muștar, zdrobite
- 2 cesti cheddar rasă, plus 1 cana maruntita
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 1/2 cana mozzarella rasă
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu 2 lingurite de sare și 2 linguri de unt intr-o oala mare. Adaugati macaroanele și se amestecă frecvent pentru a preveni lipirea. Scurgeti printr-o strecuratoare.
Se amestecă branzeturile cu 4 linguri de unt și 3 căni de lapte. Se amestecă bine. Transferati intr-un vas de copt uns. Acoperiti cu 1 ceasca de branza Cheddar și coaceti descoperit în cuptor la 200C timp de 40 de minute.
Scoateți din cuptor și se lasa sa se odihneasca pentru cel puțin 30 de minute.
Serviti macaroanele calde.
Pofta buna!