Macaroane cu carne tocata de vita
PrinteazaMacaroane cu carne tocata de vita din: macaroane, carne tocata de vita, ulei de masline, usturoi, rosii, ceapa, ou, pasta de tomate, pesmet, unt, faina, lapte, parmezan, oua, sare, nucsoara.
- 400 g macaroane
- 500 g carne tocata de vita
- 100 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 6 rosii
- 2 cepe
- 1 ou
- 25 g pasta de tomate
- 50 g pesmet
pentru sos:
- 40 g unt
- 40 g faina
- 500 ml lapte
- 100 g parmezan
- 3 oua
- sare
- nucsoara
Mod de preparare:
Căleşti carnea cu ceapa şi usturoiul tocate, pui roşiile tăiate, pasta de tomate şi sare. După 15 minute opreşti focul, iar când s-a răcit amestecul, adaugi oul şi 25 g de pesmet. Rumeneşti făina în unt, stingi cu lapte şi, după primul clocot, adaugi ouăle, sare şi nucşoară.
Ungi o formă cu unt şi tapetezi cu pesmet, aşezi jumătate din macaroanele fierte, apoi carnea, o porţie din sos şi parmezan. Pui restul de macaroane, sos şi parmezan. Coci la cuptor 30 de minute.
Macaroane cu carne tocata de vita
Pofta buna!