Macaroane cu peste afumat
PrinteazaMacaroane cu peste afumat din: macaroane, peste, margarina, castraveti, ceapa, maioneza, marar, piper si sare.
- 200 g macaroane scurte
- 1 macrou afumat
- 2 linguri margarină
- 2 castraveţi acri
- 1 ceapă
- 100 g maioneză
- 1 legătură mărar
- piper proaspăt măcinat
- 1 castravete proaspăt mai mic
- sare
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele în apă cu sare, fără să le laşi să se înmoaie. Faci maioneză dintr-un gălbenuş fiert şi unul nefiert, 1 lingură de muştar şi 10 linguri ulei.
Scoţi fileurile de la peşte şi le tai bucăţi potrivite. Strecori pastele fierte, le clăteşti cu apă rece şi le căleşti 3-5 minute în margarină. Tai castraveţii muraţi în rondele subţiri şi păstrezi 3-4 linguri de saramură. Cureţi ceapa şi o tai mărunt.
Amesteci castraveţii, maioneza, ceapa, mărarul tăiat mărunt şi saramura de castraveţi. Sărezi şi piperezi după gust.
Torni amestecul peste macaroane şi le laşi o oră să se pătrundă. Cureţi de coajă castravetele crud, îl tai în cubuleţe şi îl adaugi peste salată, iar deasupra salatei pui bucăţelele de peşte.
Pofta buna!