Macaroane cu rată in untura
PrinteazaO reteta de macaroane cu raţă in untura din: macaroane, pulpe de rata, smantana, lapte, foi de dafin, cascaval, nucsoara, sare si piper.
- 500 g macaroane lungi
- 4 pulpe de raţă în untură
- 300 ml smântână lichidă
- 200 ml lapte
- 2 foi de dafin
- 100 g caşcaval
- nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 210’C (treapta 7). Fierbeţi o cantitate mare de apă sărată într-o oală cu capac şi puneţi macaroanele, lăsându-le astfel circa 8 min (macaroanele trebuie să rămână relativ tari), între timp, îndepărtaţi untura de pe pulpele de raţă şi puneţi-o deoparte.
Puneţi pulpele într-o tavă şi rumeniţi-le 10 min, în cuptor. Ungeţi cu puţină untură pereţii şi fundul unei forme pentru sufleu. Scurgeţi macaroanele.
Scoateţi pulpele de raţă din cuptor, lăsaţi-le să se răcească şi dezosaţi-le, despicând carnea. Fierbeţi smântână împreună cu laptele. Turnaţi acest amestec peste paste, adăugaţi sare, piper şi puţină nucşoară. Omogenizaţi.
Puneţi jumătate din macaroane în formă, repartizaţi carnea de raţă, săraţi, piperaţi, iar apoi aşezaţi foile de dafin. Puneţi restul de paste, presăraţi brânză rasă şi puneţi forma la cuptor, 15-20 min.
Când brânza a format o crustă rumenă, scoateţi forma din cuptor şi serviţi imediat.
Macaroane cu rata in untura
Poftă bună!