Macaroane cu sos de rosii
PrinteazaMacaroane cu sos de rosii
- 450 g macaroane
- 450 g roşii
- 1 ceapă
- sare
- cimbru
- zahăr
- 180 g unt
- 1 lingură făină
- 1 1/2 pahar supă
- 80 g caşcaval şvaiţer sau parmezan
Mod de preparare:
Macaroanele cu ouă se fierb în apă clocotită cu sare 12-15 minute (macaroane fără ouă 7-8 minute), se clătesc cu apă fierbinte, se strecoară şi se amestecă cu 100 g unt proaspăt topit, apoi se presară şvaiţerul ras.
Se face un rîntaş blond din unt, făină şi se fierbe cu supa, roşiile spălate şi tăiate, sare, zahăr şi cimbru, apoi se strecoară.
Sosul de roşii se serveşte separat. La fel se prepară spaşhetele, tăiţeii şi alte paste făinoase preparate cu ouă.
Macaroanele şi pastele făinoase fără ouă se servesc ca preparate dietetice şi gratinate şi se fierb 8 minute.
Pastele făinoase (franceze,italiene) se fierb 25 minute fiind preparate din făină cu gluten.
Pofta buna!