Macaroane cu sos de rosii

Printeaza

 Macaroane cu sos de rosii

Ingrediente:Macaroane cu sos de rosii

  • 450 g macaroane
  • 450 g roşii
  • 1 ceapă
  • sare
  • cimbru
  • zahăr
  • 180 g unt
  • 1 lingură făină
  • 1 1/2 pahar supă
  • 80 g caşcaval şvaiţer sau parmezan

 

Mod de preparare:

Macaroanele cu ouă se fierb în apă clocotită cu sare 12-15 minute (ma­caroane fără ouă 7-8 minute), se clătesc cu apă fierbinte, se strecoară şi se amestecă cu 100 g unt proaspăt topit, apoi se presară şvaiţerul ras.

Se face un rîntaş blond din unt, făină şi se fierbe cu supa, roşiile spălate şi tăiate, sare, zahăr şi cimbru, apoi se strecoară.

Sosul de roşii se serveşte separat. La fel se prepară spaşhetele, tăiţeii şi alte paste făinoase preparate cu ouă.

Ma­caroanele şi pastele făinoase fără ouă se servesc ca preparate dietetice şi gra­tinate şi se fierb 8 minute.

Pastele făinoase (franceze,italiene) se fierb 25 minute fiind preparate din făină cu gluten.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.