Macaroane cu vinete si mozzarella
PrinteazaO reteta delicioasa de macaroane cu vinete si mozzarella din: macaroane, vinete, rosii, mozzarella de bivolita, parmezan, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 300 g macaroane lungi
- 500 g vinete
- 500 g rosii coapte (sau 300 g rosii din conserva)
- 200 g mozzarella de bivolita
- 60 g de parmezan
- 3 fire de busuioc
- 1 catel de usturoi
- 150 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati vinetele in doua, pe lung dupa ce ati eliminat extremitatile. Apoi, fara a le curata de coaja, taiati-le in rondele de 0,5 cm grosime. Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si puneti vinetele sase rumeneasca, timp de 6 minute, pe fiecare parte. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte.
Curatati rosiile proaspete de pielita cupa ce le-ati oparit, inlaturati semintele si taiati pulpa in bucati mari. Curatati usturoiul, taiati-l in lamele fine si puneti-l 1 minut, in tigaie, la foc mic.
Adaugati pulpa de roşii, săraţi, piperaţi, amestecaţi şi lăsaţi compoziţia 5 min, la foc moderat. Puneţi la fiert 5 1 de apă cu sare. Când clocoteşte, puneţi macaroanele. Lăsaţi-le să fiarbă 7 min. Tăiaţi mozzarella în felii de 0,5 cm grosime şi împărţiţi-le în două.
Scurgeţi macaroanele şi turnaţi-le în tigaie. Amestecaţi, adăugaţi vinetele şi o lingură de busuioc tocat. Amestecaţi din nou şi lăsaţi totul să se încălzească, timp de 2 min. După ce aţi luat tigaia de pe foc, adăugaţi mozzarella şi omogenizaţi repede.
Serviţi le imediat, presărând parmezan proaspăt, ras. Sfatul nostru: pentru ca rondelele să nu absoarbă prea mult ulei, săraţi-le şi lăsaţi-le astfel 30 min, să elimine apa.
Macaroane cu vinete si mozzarella
Poftă bună!