Macaroane delicioase gratinate
PrinteazaO reteta de macaroane delicioase gratinate din: macaroane, emmenthal, lapte, smantana, unt, nucsoara, sare si piper.
- 500 g macaroane
- 200 g Emmenthal ras
- 300 ml lapte
- 250 ml smantana lichida
- 20 g unt
- putina nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeti intr-o cratita smantana lichida cu laptele si turnati acest amestec intr-un castron mare. Sarati, piperati si adaugati nucsoara. Intre timp, clocotiti o cantitate mare de apa cu sare si puneti macaroanele sa fiarba circa 7 minute, trebuie sa fie fierte al dente.
Scurgeti-le si rasturnati-le in castron. Adaugati jumatate din branza rasa si amestecati indelung.
Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treapta 8). Ungeţi o formă cu unt şi aşezaţi macaroanele cu smântână. Acoperiţi cu restul de brânză şi puneţi forma la cuptor pentru 20 min, până ce crusta este rumenă. Serviţi foarte fierbinte.
Macaroane delicioase gratinate
Poftă bună!