Macaroane gratinate cu ciuperci
PrinteazaMacaroane gratinate cu ciuperci din: macaroane, ceapa, ciuperci, lapte, oua, smantana de soia, parmezan, nucsoara, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g macaroane integrale
- 1 ceapă
- 500 g ciuperci albe
- 100 ml lapte semidegresat
- 3 ouă
- 200 ml smântână de soia
- 40 g parmezan
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare Macaroane gratinate cu ciuperci:
Fierbeţi pastele al dente (aproximativ 10-15 minute, în apă clocotită sărată). Scurgeţi.
Indepărtaţi baza piciorului ciupercilor. Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le lamele. Curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa. Rumeniţi ceapa şi ciupercile în uleiul cald.
Incălziţi cuptorul la termostat 7 (210 grade C), în poziţia „gril“. Bateţi ouăle cu smântână, laptele, nucşoara, ciupercile şi pastele.
Turnaţi într-o tavă, presăraţi parmezan şi lăsaţi la gratinat 15 minute.
Pofta buna!