Macaroane gratinate cu cascaval
PrinteazaMacaroane gratinate cu cascaval din: macaroane, unt, faina, oua, cascaval, lapte, pesmet, sare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se scurg, se spală cu apă rece şi se scurg din nou.
Intr-o cratiţă, în 100 g de unt, se căleşte făina şi se stinge cu lapte. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă, amestecând mereu pentru a nu se lipi. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă ouăle, macaroanele şi caşcavalul ras. Se amestecă totul bine.
Se ia o tavă, se unge cu untul rămas, se presară pesmet şi se pun macaroanele, se presară cu caşcaval ras şi se introduce tava în cuptor. Se ţine circa 20 de minute până ce se rumeneşte budinca.
Se serveşte cu unt topit deasupra.
Pofta buna!