Macaroane gratinate cu cascaval

Printeaza

Macaroane gratinate cu cascaval din: macaroane, unt, faina, oua, cascaval, lapte, pesmet, sare.

Ingrediente:

  • 500 g macaMacaroane gratinate cu cascavalroane
  • 120 g unt
  • 2 linguri făină
  • 3 ouă
  • 150 g caşcaval
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se scurg, se spală cu apă rece şi se scurg din nou.

Intr-o cratiţă, în 100 g de unt, se căleşte făina şi se stinge cu lapte. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă, amestecând mereu pentru a nu se lipi. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă ouăle, macaroanele şi caşcavalul ras. Se amestecă totul bine.

Se ia o tavă, se unge cu untul rămas, se presară pesmet şi se pun macaroanele, se presară cu caşcaval ras şi se introduce tava în cuptor. Se ţine circa 20 de minute până ce se rumeneşte budinca.

Se serveşte cu unt topit deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.