Macaroane gratinate
PrinteazaMacaroane gratinate
Ingrediente:
- 350 g macaroane
- 1 lingură făină
- sare
- 1 1/2 pahar lapte
- 3 linguri smîntînă
- 100 g caşcaval sau parmezan
- 150 g unt sau margarină
Mod de preparare:
Macaroane gratinate: Macaroanele cu ouă se fierb în apă clocotită cu sare, 12-14 minute (macaroanele fără ouă 7-8 minute).
Se clătesc cu apă fierbinte, se strecoară şi se amestecă cu sos alb din 80 g unt, lapte, smîntînă, făină, sare şi 50 g caşcaval ras şi se fierb 2-3 minute.
Se pun într-un vas de gratinat uns cu unt, se presară caşcavalul ras rămas, unt topit şi se dau la cuptor să se gratineze.
La fel se procedează şi cu celelalte paste făinoase.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- macaroane gratinate