Macaroane in straturi cu maruntaie de pui
PrinteazaMacaroane in straturi cu maruntaie de pui din: macaroane, maruntaie de pui, sos alb, supa, oua, parmezan ras, sare, unt, piper.
- 1/2 kg macaroane
- 1/2 kg măruntaie de pui (ficăţei, pipote, inimi)
- 1 cană cu sos alb
- 1 cană cu supă
- 3 gălbenuşuri
- 3-4 linguri cu parmezan ras
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Puneţi la fiert macaroanele în apă care clocoteşte, faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 20 min. Stingeţi focul, acoperiţi vasul pentru 1/2 oră.
Curăţaţi cu atenţie de pieliţe şi vene măruntaiele de pui, spălaţi-le şi rumeniţi-le în unt. Lăsaţi în tigaie.
Turnaţi sosul alb obţinut din: 2 linguri cu unt, 3 linguri cu faină, 2 căni de supă sau apă caldă, sare, într-un vas mic emailat, adăugaţi gălbenuşurile, amestecaţi energic pentru a le încorpora. Săraţi şi piperaţi, amestecaţi cu măruntaiele rumenite. Păstraţi untul.
Spălaţi cu apă rece sau călduţă macaroanele, lăsaţi să se scurgă în sită.
Ungeţi cu unitul rămas de la prăjirea măruntaielor fundul şi pereţii unei tăvi înalte. Presăraţi parmezan peste suprafaţa unsă cu unt, puneţi un strat de macaroane, acoperiţi cu măruntaie, săraţi şi piperaţi uşor, puneţi alt strat de macaroane şi deasupra lor – restul de măruntaie.
Puneţi supa în tavă, presăraţi restul de parmezan şi puneţi tava în cuptor pentru 40 min.
Tăiaţi budinca felii groase, serviţi cu vin alb.
Pofta buna!