Macaroane cu lamaie
PrinteazaMacaroane cu lamaie din: macaroane, lamaie, smantana, apa minerala, cascaval, sare si piper.
- 400 g macaroane
- 1 lămâie mare, zemoasă
- 150 g smântână
- 3-4 linguri cu apă minerală
- caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi pastele la fiert în 2 l de apă, puţin sărată şi clocotită. Amestecaţi-le uşor. După 8-10 minute, puneţi pastele fierte într-o strecurătoare, ţineţi-le 1 minut sub jet uşor de apă rece şi păstraţi-le pe un platou adânc şi cald.
Separat, pregătiţi sosul. Daţi coaja lămâiei pe o râzătoare fină, îndepărtaţi-i partea albă, apoi miezul tăiaţi-l în cuburi mici.
Combinaţi aceste cuburi cu apa minerală şi smântână. Clocotiţi pe foc domol, amestecând vreme de 5 minute.
Potriviţi de sare şi de piper. Amestecaţi pastele cu acest sos, puneţi după gust, caşcaval ras.
Puneţi preparatul pe platou şi decoraţi-l cu coajă rasă de lămâie.
Macaroane cu lamaie
Pofta buna!