Macaroane cu pui şi varză
PrinteazaO retetea de macaroane de pui cu varza din: file de piept de pui, ulei, sare, piper, varza creata, paste, cimbru, smantana, lapte, supa, cascaval, cury si alune.
- 300 g file de piept de pui
- 1 lingură de ulei
- sare
- piper
- 1 varză creaţă (cca 800 g)
- 250 g paste (de exemplu, macaroane)
- 1/2 legătură de cimbru
- 200 g smântână
- 300 ml lapte
- 250 ml supă
- 100 g caşcaval ras
- curry
- 50 g alune tocate
Mod de preparare:
Carnea se spală, se şterge şi se prăjeşte în ulei încins 5 min. pe fiecare parte. Se sărează, se piperează şi se pune deoparte. Se curăţă varza şi se toacă. Se taie fâşii carnea. Se taie fâşii carnea şi se amestecă cu varză şi pastele nefierte.
Se aşază într-o for¬mă de sufleu unsă. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se rup frunzuliţele de cimbru. Se amestecă smântână cu lapte, supă, caşcaval ras cu sare, piper şi curry.
Se adaugă cimbru şi alune tocate. Se toarnă un strat uniform de sos peste compoziţia de paste şi varză şi se coace la cuptor timp de cca 30 min. între timp se mai amestecă. Se ornează cu cimbru.
Macaroane cu pui şi varză
Pofta buna!