Macaroane cu vinete, rosii si plante aromatice
PrinteazaMacaroane cu vinete, rosii si plante aromatice din: macaroane, vinete, ceapa, usturoi, rosii, zahar, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, cimbru şi oregano, telemea, ketchup (opţional).
Ingrediente:
- 1 pachet de macaroane
- 2 vinete (nu prea mari)
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 roşii proaspete
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă amestec din busuioc, cimbru şi oregano
- 200 g telemea
- 2 linguri ketchup (opţional)
Mod de preparare:
Cureţi vinetele de coajă, le tai cubuleţe şi le pui într-un castron cu apă rece şi 1 lingură cu.sare.
Le laşi 1 oră, apoi le scoţi, le clăteşti şi le zvânţi. Intr-o tigaie încăpătoare căleşti căţelul de usturoi în uleiul de măsline, timp de 30-40 de secunde, apoi îl sgoţi.
Pui ceapa tocată mărunt şi o căleşti uşor, apoi adaugi cuburile de vinete şi roşiile decojite şi tocate mărunt.
Laşi să fiarbă totul timp de 10-15 minute. Adaugi apoi zahărul, sarea, piperul, plantele aromatice şi, dacă doreşti, ketchup.
Separat fiebi pastele, apoi le strecori şi le pui într-un bol.
Adaugi legumele călite, iar deasupra presari brânză rasă. Serveşti macaroanele fierbinţi.
Pofta buna!