Macaroane cu vinete, rosii si plante aromatice

Printeaza

Macaroane cu vinete, rosii si plante aromatice din: macaroane, vinete, ceapa, usturoi, rosii, zahar, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, cimbru şi oregano, telemea, ketchup (opţional).

Ingrediente:Macaroane cu vinete, rosii si plante aromatice

  • 1 pachet de macaroane
  • 2 vinete (nu prea mari)
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 roşii proaspete
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă amestec din busuioc, cimbru şi oregano
  • 200 g telemea
  • 2 linguri ketchup (opţional)

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele de coajă, le tai cubuleţe şi le pui într-un castron cu apă rece şi 1 lingură cu.sare.

Le laşi 1 oră, apoi le scoţi, le clăteşti şi le zvânţi. Intr-o tigaie încăpătoare căleşti căţelul de usturoi în uleiul de măsline, timp de 30-40 de secunde, apoi îl sgoţi.

Pui ceapa to­cată mărunt şi o căleşti uşor, apoi adaugi cuburile de vine­te şi roşiile decojite şi tocate mărunt.

Laşi să fiarbă totul timp de 10-15 minute. Adaugi apoi zahărul, sarea, piperul, plantele aromatice şi, dacă doreşti, ketchup.

Separat fiebi pastele, apoi le strecori şi le pui într-un bol.

Adaugi legumele călite, iar deasupra presari brânză rasă. Serveşti macaroanele fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.